Winterparadijs Tirol

Winterparadijs Tirol

Ik ben weer terug van een bijzonder mooie rondreis, Winterparadijs Tirol. Deze rondreis is een oude vertrouwde voor veel van onze reizigers. De ambiance en gezelligheid die hier te vinden is, is moeilijk te evenaren. Lees hier meer over!

 

Een echt sprookje, in een van de opmerkelijkste deelstaten van heel Oostenrijk. Tirol is een plaats waar u tot rust kunt komen en kunt genieten van het prachtig natuurschoon. Hier kunt u hier ook mooie wandelingen maken door de bergen, dalen en omheen de diverse meren. De inwoners van Tirol zijn erg traditioneel en dit ziet u terug in de klederdracht, gewoontes, het eten en de prachtige muziek.

We zijn in Tirol zo’n 7 dagen verbleven en hebben vele mooie plekken veroverd. Hieronder volgt een verslag per dag.

 

Dag 1: België- Tirol

10922846_1771941916363834_1745082849211386178_n

De eerste dag staat in het teken van de ontmoeting met gids, chauffeur en de reisgroep. Tevens zullen we vandaag de meeste kilometers verleggen, zodat we rond s’avonds reeds aankomen in Tirol.

De rit naar Tirol beslaat zo’n 800km, maar is zeker geen saaie tocht. Naast alle mooie uitzichten zult u ook genoeg informatie krijgen over de steden die wij zullen passeren. We passeren het Eiffel-landschap, het gebied van de Ahr en de Moezel. Ook passeren we Stuttgart, bekend als congrescentrum en diverse nijverheid van merken als Mercedes-Benz & BOSCH. Vergeet ook niet de stad van Beethoven, Bonn. Of bijvoorbeeld Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld. Genoeg om over te vertellen en te ontdekken.

Dag 2: Galtür – Landeck 

De tweede dag zullen we richting Wirl rijden om een mooie foto te maken van het eerste skigebied dat we ontdekken. Van daar gaan we richting Galtür om een bezoekje te brengen aan de mooie kerk met het bekende Heilige Maria-beeld. Galtür heeft trouwens wereldfaam gekregen na de lawine van 1999, waar helaas vele inwoners en toeristen zijn omgekomen.

Wij maken vanuit Galtür een prachtige natuurwandeling (4km) doorheen de besneeuwde wandelpaden, langs de ‘Trisanne’ doorheen de bossen. Het einde van de wandeling is in Ischgl, bij de Wilderhutte. Hier zullen we diverse wilddieren kunnen bezoeken en genieten van een hartverwarmende lunch. Nadat we weer zijn opgewarmd maken we nog een korte stop in Landeck met daarna nog een verrassing!

 

Dag 3: Ehrwald & de Moosalm

10442382_1770342153190477_3075038534820994289_nIn Ehrwald wacht er ons een mooie wandeling doorheen het pittoreske dorpje, welke ons tot de kabelbaan zal brengen. Bij de kabelbaan is het altijd leuk om kinderen te zien oefenen tijdens de skilessen. Na onze wandeling is het tijd om de befaamde schnapps’ te gaan uitproberen. Dit doen we natuurlijk bij een echte ‘schnappsbrennerei’! We krijgen eerst een rondleiding over de verschillende stappen van het bereiden én vervolgens mogen we lekkernijen zelf gaan proeven. Hier is ook een mogelijkheid om tegen een voordelige prijs, goede souvenirs mee naar huis te nemen. In de namiddag zullen we naar Moosalm gaan, waar ons een mooie koets-tocht te paard wacht. In de tuinen van de Moosalm vindt u trouwens grootse velden met diverse natuurwandelingen. Een goede plaats om even tot rust te komen.

 

Dag 4: InnsbruckDSC_3278

Wat zou een bezoek aan Tirol zijn, zonder het bezoeken van de hoofdstad?

Natuurlijk maken wij een mooie uitstap naar deze middeleeuwse prachtstad. Op de kaart gezet door diverse heersers in de geschiedenis van Oostenrijk. Zeker door de heer Maximiliaan die ook zorgde voor het succes van de Dynastie van de Habsburgers. Door keizerin Maria Theresia werd de stad ook altijd een gouden hart toegedragen, wat ook resulteerde in het vernieuwen van de mooie Hofburg in Weense Rococo-stijl.

DSC_3321

We zullen tijdens een wandeling langs de bekende bezienswaardigheden passeren; De basiliek en het stift van Wilten, de Hofburg, Hofkirche, het gouden dak, de stadstoren, de triomfboog en het mooie uitzicht over de Inn. Vergeet trouwens niet bij Swarovski binnen te gaan. Wist u namelijk dat deze kristallen uit Oostenrijk komen? In Innsbruck vindt u een van de grootste winkels ter wereld met alle tijdloze pracht en praal.

Tip: Bezoek de cenotaaf van Maximiliaan in de Hofkirche. Het is zeer bijzonder om dit grootse grafmonument te zien, wat uiteindelijk ongebruikt is gebleven.

 

Houdt u van Italiaans eten tegen een goede voordelige prijs? Eet dan bij Mama Mia, vlak bij de Inn.

 

Dag 5: Seefeld – Mittenwald

10420257_1771426059748753_361512813433447738_nEen van de mooiste wintersport plaatsen in Tirol is zonder twijfel Seefeld. Hier komen ook grote delen van de elite bevolking op vakantie, wat ook te merken is aan de prijzen in diverse shops. Wij bezoeken deze stad en zijn pittoreske kerk in de ochtend, waarna wij een prachtwandeling maken omheen de Blindsee door de bossen.

Na een vrije lunch vervolledigen wij onze reis richting Mittenwald, Beieren. Hiervoor zullen we even de Duitse grens oversteken. U kent deze plaats misschien vanwege de vioolbouw van Matthias Klotz en het bekende ‘Geigenbaummuseum’. Verder zijn de prachtige 18e-eeuwse gevelschilderingen in de hoofdstraat, zeker een bezoek waard.

Na ons bezoek aan Mittenwald zullen we onze weg terug vinden richting Tirol, met een tussenstop in Garmisch-Partenkirchen. Hier bezoeken we kort de befaamde skischans, die enorm bekend is voor het nieuwjaarstoernooi schansspringen.

 

 

Dag 6: Nassereith – Dormitz

foto 4 (3)Tijdens onze laatste dag zullen we genieten van de omgeving van het Gurgltal in Nassereith en Dormitz. Hierbij zullen we een mooie wandeling maken van zo’n 2 uur doorheen de bossen, weide landvlaktes, omheen het meer. Hierdoor krijgen wij een beter beeld van de kleine dorpjes die zich in het Gurgltal bevinden. Alsook van de inwoners, die voornamelijk in andere steden te werk zijn gesteld. In de namiddag is er nog een optionele treinrit en de mogelijkheid om de locale sport ‘Stockschiessen’ uit te proberen in een gezellig vriendschappelijk toernooi.

 

Dag 7: Tirol – België

Dag 7 staat alweer in het teken van kilometers verleggen richting huis. We nemen helaas afscheid van het mooie en gezellige Tirol, maar hopelijk zien we elkaar in de zomer weer terug!

 

IMG_1569

Extra’s: In een gezellige omgeving als Tirol staat er elke avond een spetterend programma voor u klaar! Vergeet niet uw dansschoenen mee te nemen, want u wordt geëntertaind op traditionele wijze, door o.a. locale dansgezelschappen en muzikanten. Ook zullen we een fakkeltocht maken naar een befaamde Tiroler hut, waar een avond vol gezelligheid op de planning staat. Iedere avond, plezier gegarandeerd voor alle leeftijden!

Heeft u vragen over deze mooie rondreis, of wilt u deze graag meemaken? Stuur mij gerust een berichtje! Alvast tot in Tirol!Leave a Reply