Kerstshoppen in Londen!

Kerstshoppen in Londen!

Ontzettend blij was ik natuurlijk, toen ik het nieuws kreeg. Ik mag dit weekend ‘Kerstshoppen in Londen’ gidsen, voor Reizen Lauwers.

En waar kunt u nu beter de laatste inkopen doen dan in Londen?!

 

Waarom kerstshoppen in Londen?

Het is een absolute must om Londen een keer met de kerst periode te hebben bezocht.

Bereid u voor op een grote drukte in de stad, wat niet altijd makkelijk is, maar wel begrijpelijk. Londen is namelijk een van de meest sfeervolle steden met betrekking tot de kerstperiode. Het lijkt soms wel of u in een winter wonderland bent gestapt vol met tierlantijntjes, rode strikken en lichtjes.

Nog enkele kerstcadeaus die u moet kopen voor het thuisfront? Geen enkel probleem! U kunt uzelf blut winkelen in de diverse shops.

U kunt kiezen voor de winkelstraten als Oxford & Regent-Street, hier vind u namelijk alle bekende ketens, zoals H&M, Zara, Adidas, ESPRIT, New Look, Top Shop, Urban Outfitters, Apple Store, Abecrombie & Fitch,… Mocht u trouwens op zoek zijn naar de enorm populaire ‘PRIMAK’, u kunt hem niet missen. Er zit namelijk op ieder uiteinde van Oxford Street een Primak-winkel. Let wel, bereid uzelf voor op een MEGA-DRUKTE, eenmaal u in de winkel bent aangekomen. Laat u trouwens niet afschrikken door de enorme rij aan de kassa. Dit is een goed geoliede machine, welke op sneltempo loopt.

 

Bent u op zoek naar unieke boetieks? Neem dan een van de zijstraten bij Piccadilly Circus, richting Carnaby of bezoek diverse boetieks bij Covent Garden & Shoreditch High Street.

Op zoek naar iets helemaal anders, alternatief of vintage? Ga dan kijken bij de alternatieve markten van Camden en Old Spitalfields.

harrods

Degene die heel graag de designers-stores bezoeken moeten bij Bond Street en New Bond Street hun slag slaan.

Vergeet u trouwens Harrords niet? Het is ontzettend duur, maar natuurlijk wel een enorme beleving. Zeker tijdens de kerst is Harrods een bezoekje waard. Het grootse warenhuis is dan ook speciaal aangekleed. Naast alle onbetaalbare winkelartikelen  is de voedselafdeling toch zeker iets wat u moet gezien hebben. Bij de Egyptische roltrappen naar beneden, vindt u trouwens het bekende standbeeld van Prinses Diana & haar Charles.

 

 

 

Kerst Shoppen in Londen gebeurt vaak door middel van een busrit naar Calais, waar de overzetboot richting Dover wordt genomen. Vanuit Dover is het dan nog een 2-tal uur rijden naar hartje Londen.  U word meteen in het centrum afgezet en het shop-plezier kan beginnen.

PS: Vergeet niet dat er in Londen met de Great British Pound wordt betaald. Check altijd even de actuele koers.

 

Alvast veel shop-plezier toegewenst in Londen.Leave a Reply