Italiaanse & Zwitserse meren

Italiaanse & Zwitserse meren

 

De Italiaanse & Zwitserse Meren!
Lago Maggiore, Lago di Como, Lago di Orta e Lago di Lugano.
Allemaal prachtige meren omringd met opmerkelijke natuur en een goede portie romantiek. Dit is een rondreis waar u dan ook ten volle van kunt genieten!

Deze reis is niet voor niets een van mijn favoriete rondreizen doorheen Zuid-Europa. Met plezier vertel ik u dan ook wat er iedere dag op de planning zal staan;

 

DAG 1: Brussel – Mulhouse

De eerste dag staat voornamelijk in het teken van veel kilometers maken. We zullen zo’n 570km rijden doorheen België, Luxemburg en Frankrijk. Hoewel we voornamelijk in de bus zitten zal ik u steeds van informatieve weetjes en kennis voorzien over de diverse streken en bezienswaardigheden die we voorbij passeren.

 

DAG 2: Mulhouse – Baveno

We rijden van Mulhouse (Frankrijk) richting Baveno, onze vaste slaapplaats in Italië aan het Lago Maggiore.

DSC_0372Op deze dag zullen we ook ons eerste stadsbezoek brengen van deze rondreis.
U kunt genieten van het zonnetje tijdens onze wandeling doorheen de oude historische stad van Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Een primeur is het klokkenspel om 10u, bij de befaamde ‘Zytglogge’ uit de 12-13e eeuw. Wist u dat deze klokkentoren ooit nog als gevangenis gebruikt is? Dit is vaak het geval bij torens in oude steden.
Tijdens de lunch aan het meer van Gruyere, kunt u genieten van de eerste uitzichten van de prachtige natuur aan het water.
Hierna kunnen we het meer van Genève zien & hebben we een merkwaardig uitzicht over het Rhônedal vanaf de Simplonpas.

 

DAG 3: De Borromeïsche eilanden

21De Borromeïsche eilanden; Isola Bella, Isola dei Pescatori & Isola Madre. Deze eilanden zijn allemaal zichtbaar vanaf de kade in Baveno.
De befaamde familie Borromeo kocht deze eilanden rond de 16-17e eeuw en bouwde er bombastische paleizen op. Vandaag bezoeken we het barokpaleis op Isola Bella en is er een vrije lunch voorzien op Isola dei Pescatori.
In het paleis op Isola Bella kunt u naast diverse schilderkunst, wandtapijten, beeldhouwwerken, antieke meubels en archeologische vondsten, zélfs een bed vinden waar Napoleon nog in geslapen heeft! Wist u trouwens dat er in de paleizen grotten werden gebouwd ter afkoeling voor de warmte van het klimaat?

Isola dei Pescatori is het oude visserseiland. Hier kunt u dan ook de beste visspecialiteiten van het meer proeven! Bestel zeker eens de ‘antipasti del lago’ met verschillende vis uit het Lago di Maggiore bereid op diverse wijze.

 

DAG 4: Orta San Giulio

DSC_0084Orta San Giulio is een goed bewaard geheim, gelegen achter de Mattarone berg vlakbij het Lago Maggiore. Een oase van rust en natuurschoon is hier te vinden. Hier kunt u tevens tot bezinning gekomen op ‘het eiland van de stilte’, Isola San Giulio. En een uitdagende klim maken richting de ‘Sacro Monte’, waar u 21 verschillende kapellen kunt bezoeken.

 

 

DSC_0015Kent u reeds de legende over Isola San Giulio?

Dit eiland stond bekend als het eiland vol draken en slangen. Niemand durfde hier naartoe te varen. Op een dag wist San Giulio met behulp van zijn mantel het meer over te steken. Hij vocht de draken en slangen met behulp van zijn geloof en koos het eiland als zijn laatste rustplaats. Ten ere van hem werd een prachtige basiliek en klooster in Romaanse stijl gebouwd. Momenteel is dit een van de vele bedevaartplaatsen, waar u kunt genieten van prachtige natuur en rust.

 

 

DAG 5: Milaan

DSC_0560Duomo, Teatro alla Scala, Cimitero Monumentale, la Galleria Vittorio Emanuele II, Castello Sforzesco & Quadrilatero della Moda dát is Milano! Il dolce far niente gaat hier niet op. Alles is big business wat de klok slaat. Momenteel staat Milaan in het teken van de wereldexpo van 2015. Erg veel zakenmensen op het gebied van milieu, ontwikkeling en design zijn aanwezig. Na een bezoek aan Cimitero Monumentale, maken we een wandeling ter ontdekking van de stad, kunt u genieten van een heerlijke pizza en van vrije tijd. Sommigen gaan winkelen en sommigen gaan naar diverse musea. De musea van de kathedraal & La Scala zijn zeer positief beoordeeld. Vergeet trouwens niet het dak van de Duomo te bezoeken, dit is absoluut de moeite!

DSC_0553Tip:
Heeft u zin in een lekker aperitief? Neem dan zeker een echte Campari bij ‘Zucca’ in de galerij. Hier begon Gaspare Campari zijn eerste bar in Milaan met de fameuze ‘bitter op Hollandse wijze’, in 1815.
Tijdens uw aperitief kunt u genieten van de elegantie van de echte Milanese zakenmannen (in pak) die heen en weer paraderen.

 

DAG 6: vrije dag

DSC_0682Ook een vrije dag, kan een dag vol mooie ontdekkingen zijn. Indien u graag wat onderneemt, zijn er enkele optionele activiteiten die ik voor u in petto heb!
U kunt genieten van een boottocht richting Stresa. Hier kunt u versteld staan van de pracht & praal van diverse hotels uit de ‘Belle Epoque’ stijl. U kunt flaneren overheen de boulevard, bezoekt de marktjes in het centrum en neemt een lekkere Italiaanse lunch.
Hiernaast kunt u een mooi bezoek maken aan Eremo di Santa Caterina del Sasso. Een prachtig klooster uit de 12e eeuw, gelegen in de rotsen van het meer. Hier kunt u naast diverse mooie fresco’s en kappelen, het lichaam van San Alberto terug vinden, welke al 9 eeuwen in een glazen kist ligt.

S’avonds hebben wij een romantische avond voor u in petto, Lago Maggiore by Night! Hier kunt u wegdromen op het meer onder het genot van sfeervolle Italiaanse muziek, een heerlijk wijntje en verlichte eilanden, de tuinen van Isola Bella en stadjes om ons heen. Er word ook een stop gemaakt bij Pallanza, voor een eventuele gelato of Aperol Spritz.

 

DAG 7: Lugano, Como, Laveno

Voordat we morgen het prachtige Lago Maggiore zullen verlaten gaan we nog even enkele andere meren bezoeken! Het meer van Como en Lugano staat vandaag op de planning. In Como kunt u genieten van een stadswandeling, waarna u al lunchend op zoek kunt gaan naar de befaamde ‘George Clooney’. Dankzij zijn zomerhuis heeft Como nog meer bekendheid gekregen en kunt u de vele Amerikaanse toeristen zien rondzwermen.

 

DSC_0780

In Lugano kunt u genieten van een prachtnatuur aan het meer, mooie fresco kunst in de kerk van Santa Maria degli Angiolo en vele luxe shop mogelijkheden.

Als perfecte afsluiter zullen we het Lago Maggiore oversteken per bus & ferry van Laveno tot Intra.

 

 

DAG 8: Villa Taranto – Munster
IMG_5348De botanische tuinen van Villa Taranto zijn adembenemend. Zeker op deze tijd van het jaar (juni)! Alles staat mooi in bloei en word zeer netjes onderhouden.
Deze tuinen zijn rond 1931 tot stand gekomen dankzij de Schotse Neil Mc Eacharn. Hij zag een advertentie over dit stukje land in de Times, kocht zijn buitenverblijf en legde de indrukwekkende tuinen aan. Op aandringen van vrienden en kennissen heeft hij de tuinen uiteindelijk geopend voor het grote publiek en hier zijn wij zeer dankbaar voor.
De tuinen beslaan zo’n 16 hectare aan ruimte met meer dan 20’000 diverse planten en bloemen. Zeker uw bezoekje waard!

 

Na de tuinen zullen we vele kilometers afleggen richting het noorden, naar de Vogezen in Frankrijk. Voordat we in ons mooi hotel in Munster aankomen, raad ik iedereen aan om nog even onderweg te kijken naar de mooie natuur van het Lago Maggiore. Deze zullen we nu echt vaarwel zeggen.

 

DAG 9: Munster – Brussel

la-foule-de-pentecoteDe laatste dag bezoeken we nog even kaasstad Munster in de Vogezen. Hier zullen we de wekelijkse markt betreden, waar vele locale specialiteiten kunnen geproefd en aangekocht worden. Let u ook even op de vele ooievaars? Zij bouwen hier diverse nesten op het dak van het oude klooster, waaruit de stad vele jaren terug is ontstaan. Voor onze lunch hebben we nog een mooie verrassing in petto om een perfect einde te maken aan onze mooie rondreis. Hier verklap ik nog niets over, maar weet wel dat het ditmaal geen wegrestaurant zal worden.

 

 

Heeft u genoten van het verslag en lijkt deze reis u wat? Neem gerust contact met mij op!

 Leave a Reply