Cruise Costa Diadema eindverslag

Cruise Costa Diadema eindverslag

We zijn zonet weer thuis van een prachtige 8-daagse cruise op de Middellandse zee met Costa Diadema. Lees hier het verslag!

Zoals eerder vermeld, is de Costa Diadema het nieuwste vlaggenschip van de rederij ‘Costa’. Hiernaast is het ook ‘de koningin van de zee’, omdat het momenteel het grootse schip is, welke onder de Italiaanse vlag vaart. Costa Cruises heeft ongeveer €550 miljoen geïnvesteerd in dit maar liefst 306 meter lange schip. Er kunnen aan boord zo’n 4947 passagiers verblijven, voor wie een crew van 1253 personen paraat staat.

Dit was zeker en vast te merken tijdens onze eerste dagen. Er was ontzettend veel nieuws te ontdekken en er was op sommige momenten sprake van een grote drukte aan boord, zeker bij de receptie. In dit verslag zal ik per havenstad enkele tips geven en natuurlijk het schip zelf bespreken.

Zoals verwacht stond het decor van het schip in teken van schoonheid en luxe. Er waren veel verschillende ruimtes, met elk hun eigen stijl, ontworpen door designers. Er waren op het schip veel blauwtinten te ontdekken, wat zorgde voor een frisse en uitbundige uitstraling.

DSC_0463

 

Persoonlijk vond ik de lobby op dek 3 gezellig om te zitten, zeker op de dag van het gala. Van hieruit kunt u namelijk heel goed diverse gasten bekijken, die flaneren met hun prachtige tenues en de glazen trappen aflopen. U wordt ook geëntertaind door diverse muzikanten en kunt u blindstaren op de prachtige glazen liften die heen en weer bewegen.

 

 

Een goede tip om te onthouden is het feit dat u op dek 4 & 5 kunt voortbewegen van het ene uiteinde naar het andere. Hierdoor kunt u altijd uw weg terug vinden, wanneer u vast loopt tussen de verschillende verdiepen. Ook op dek 5 kunt u geheel buiten om het schip lopen via de wandelpromenade. Hier kunt u altijd een mooie avondwandeling maken terwijl u beschut bent tegen weer en wind.

 

Wist u trouwens dat er ook een echt biercafé aan boord is? Hier vindt u zelfs drie verschillende soorten Belgisch bier op de tap! Het café is verspreid over twee verdiepingen en heeft de uitstraling van een gezellig, vertrouwd biercafé. Door de aanwezig muzikanten wordt volksmuziek gespeeld. Hier wordt meermaals per cruise ook een ‘Bierfest’ gehouden.

 

Naast diverse bars en activiteiten zijn er ook enkele speciaal restaurants te vinden aan boord. Net als de pizzeria, het Samsara & clubrestaurant.  Het Teppanyaki -restaurant vond ik het meest speciaal, zeker met betrekking tot de beleving. Iedere avond stond het raam weer vol met mensen die het spektakel wouden bijwonen en foto’s namen. Let op, op dit schip kunt u s’avonds niet terecht in het buffet. Deze is enkel s’ochtend en s’middags geopend, s’avonds word dit omgetoverd tot een à la carte restaurant.

 

DSC_0477Ook de Grand Bar was een leuke uitvalsplek in de avond. Hier werden niet zomaar entertainment spelletjes uitgevoerd. Hier kwamen ook echt professionele dansers hun kunsten laten zien. Ook waren er vaak competities, waarvan een meneer uit onze groep de 1e prijs voor danstalent mee naar huis mocht nemen! Dat was een zeer geslaagde avond.

DSC_0517

Naast de grand bar is natuurlijk het gigantische theater de moeite om iedere avond te genieten van een top show. Mijn favoriet was de Circus-show. Deze show moet even op gang komen, maar uiteindelijk zat ik op het puntje van mijn stoel mee te genieten van top entertainment! Het theater is in dit schip verdeeld over 3 etages en geeft een prachtige indruk. Het is de moeite om u iedere avond weer te laten verbluffen door het diverse talent.

Tijdens onze reis is alles goed verlopen. Er was geen sprake van storm op zee en onze kapitein was een aardig bekwame man.  Het vaar schema werd goed aangehouden, waardoor we iedere stad ook echt hebben kunnen ontdekken. DSC_0461

Er was slechts 1 dag op zee, waardoor onze dagen goed benut werden met diverse bezoeken. Tijdens de dag op zee heb ik een rondleiding aan boord georganiseerd, waarbij alle speciale plekjes aan bod kwamen. Wist u trouwens dat er een 4D-bioscoop aan boord was en een laserdoolhof? Ook een kapel, mocht u zin hebben in een religieus momentje. Daarnaast is er ook een vernieuwde bibliotheek, met e-book readers in plaats van echte boeken. Deze e-book readers kunt u kosteloos lenen van het schip en geeft u toegang tot diverse boeken, voor extra veel leesplezier.

Voor de shoppers onder ons, is dit schip zeker een paradijs! Er is namelijk een winkel promenade met diverse shops, hier krijgt u het gevoel in een ‘shopping mall’ te zijn beland. Merken als Desigual, Calvin Klein, Versace, Gucci, Mont Blanc, Chanel, Vespa,… zijn hier allemaal vertegenwoordigd.

 

De havensteden

1. Marseille

DSC_0359

Wist u dat dit een van de oudste steden is van Frankrijk? U kunt als cultuurliefhebber uw hartje ophalen in de diverse musea die u passeert wanneer u van de uitgang van de cruiseterminal naar het centrum van de oude haven stapt.
Hiernaast is Marseille ontzettend bekend voor de culinaire hoogstanden, zoals bijvoorbeeld; gegrilde vis, kastanje bladeren en Chateauneuf-du-Pape. Momenteel was Marseille mooi in kerstsferen gebracht en hadden we geluk met zonnig weer. Enkele typische dingen voor kerstmis zijn de ‘Le Moulin à huile’, kleine kerststal-beeldjes die u hier overal op de markten kunt aankopen. En vergeet zeker niet de overheerlijke beignets!

 

2. Barcelona

Schermafbeelding 2014-12-23 om 15.41.43Barcelona is een leuke stad om te bezoeken. Een metropool die namelijk alles te bieden heeft; shopping, cultuur, wandelpromenades, terrasjes, lekkere restaurants én een strand. U kunt ook erg makkelijk te voet de stad verkennen vanaf het standbeeld van Columbus. Enkele tips voor een kort bezoek per cruiseboot zijn; De Rambla, Mercat St. Joseph & Barrio Gotic met de bijhorende zijstraten. Mocht u de andere attracties willen zien zoals de Sagrada Familia, de huizen van Gaudi & Mont Juic, raad ik u aan de Hop-on Hop-off bus te nemen.

 

3. Palma de Mallorca

Een prachtige stad met mooie architectuur, gezellige pleinen, tapasbars, diverse monumenten en een groot aanbod aan shopping. U kunt met de locale bus richting het centrum en hier genieten de kronkelstraatjes en mooie pleinen. Enkele topattracties zijn de Kathedraal, het Paleis en de mooie stranden. Wist u trouwens dat u in Mallorca kunt genieten van een ‘zoete kerst’? Hier heeft men namelijk ontzettend lekkere zoetigheden bij kerst, zoals ‘Turrons’, ‘Pastissets’ of ‘roscón de Reyes’. Zeker de moeite waard om even te proberen!

 

 

4. Napels

DSC_0642Zoals Goethe het zei “Vedi Napoli e poi Muori”.
We hadden slechts de voormiddag de tijd, maar u kunt uw ogen uitkijken in deze grote stad. Napels staat natuurlijk ook bekend als een vuile stad, maar vergeet zeker niet de mooie kanten op te zoeken Ga op ontdekking in de zijstraatjes en u komt de mooiste dingen tegen. Overal vindt u diverse kerken terug, ondergrondse bezienswaardigheden en allerlei markten. Een grote chaos is deze stad, waar u eigenlijk van moet houden want dit geeft deze stad net zo’n levendig karakter. Ook het bekende kunstwerk in het metrostation van Toledo is een aanrader.

 

5. La Spezia

DSC_0768

 

Save the best for last…Vanuit La Spezia, kunt u namelijk het prachtige Cinque Terre bezoeken. Bekend voor de prachtige rotsachtige baaien met allerlei kleurrijke huisjes. U kunt heel makkelijk met de trein het gebied verkennen én wandelaars kunnen hier genieten van diverse trektochten. U moet goede wandelschoenen aandoen en een fototoestel meenemen. Geniet van de uitzichten, natuur en rustige spookdorpjes (in de winter). In de zomer wordt dit gebied overspoeld door toeristen. Een pracht locatie om op doortocht langs te gaan.

 

Het was weer een geslaagde reis. Graag tot de volgende!Leave a Reply