Een dagje Breda.

Een dagje Breda.

Vandaag ben ik nostalgisch de stad gaan bezoeken,waar ik de afgelopen jaren heb gestudeerd; Breda (NL)

Breda is een ideale stad om een dagje te gaan winkelen en te genieten van ‘Brabantse sferen’. Hierbij geef ik u enkele toppers die ik in deze stad tegen kwam.

Shoppen!

 

Breda is een winkelstad bij uitstek, in de diverse straten rondom de Grote Markt, kunt u uw slag slaan.

H&M, Zara, Jack & Jones, Xenos, America Today, Esprit, diverse modehuizen,…etc.

 

Twee winkels vind ik de moeite om even te vernoemen;

Design winkel Breda

Heeft u een liefde voor leuk interieur en design? Bezoek dan Woonwinkel Nova. Hier vindt u gave 2e hands spullen, net als creatieve nieuwigheden. Geen te hippe prijzen, maar gewoon normaal. U word ook klantvriendelijk geholpen door een spontane onderneemster.

Schermafbeelding 2014-11-19 om 19.24.49

Verzot op verse thee, koffie, speciale tabakswaar? Dan moet u bij De Compagnie zeker even binnen springen! Hier vindt u alles waar uw hartje naar verlangt. De sigaren liefhebber, kan plaats nemen in een speciaal gedeelte van de winkel en word luxueus geholpen. De Koffie liefhebber kan genieten van de geur van versgemalen koffie, wat allemaal live in de winkel gebeurt. En de thee liefhebber, net als ik, weet niet waar te beginnen. Diverse soorten verse thee en ontzettende leuke thee-potten. Kortom, voor iedereen wat wils!

Naast al het shop genot, moet u natuurlijk ook dé Bredase specialiteit proeven; ‘De Bredase Turfjes‘.

Bij Banketbakkerij Teurlings kunt u hiervoor terecht (sinds 1960 al!). De ‘Bredase Turf’ is een heerlijk gebakje mét een historische achtergrond: het Turfschip van Breda. Het verhaal: Prins Maurits van Nassau veroverde Breda in 1590 door middel van de list met het Turfschip. Een list die net zo beroemd werd als het Paard van Troje.

 

TIP: Voor de Belgen onder ons, er bevindt zich een ‘Panos’ in hartje Breda. Ikzelf heb als Belg enkele jaren in Nederland vertoefd en ik miste onze Panos! Het was dus altijd een blij weerzien in Breda. Naast onze Panos, zijn de Belgische bieren en de Leonidas-pralines natuurlijk ook goed vertegenwoordigd in deze stad.

Een stadswandeling maken?

Misschien wilt uw metgezel wel winkelen maar uzelf wilt eerder de geschiedenis van de stad gaan ontdekken door middel van een mooie wandeling? Dan kunt u mij natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Breda is een typische ‘Nassau stad’ wat ook te zien is aan de verschillende monumenten, welke het meeste dateren uit de Nassaus-Orange tijd. Op een wandeling zal ik de interessante verhalen vertellen over die periode en de aanleiding tot de moderne stad die we momenteel kennen. Tijdens de wandeling toon ik u graag de volgende bezienswaardigheden;

  • Het Nassau-Baronie monument
  • De koepelgevangenis
  • Begijnhof
  • Onze-Lieve-Vrouwekerk

  • Het Spanjaardsgat
  • De haven
  • ’t Sas
  • Onze-Lieve-Vrouwekerk

Ik wens u allen veel winkelplezier toe én tot in Breda!Leave a Reply