Cruise Westelijke Middellandse Zee, MSC Fantasia

Cruise Westelijke Middellandse Zee, MSC Fantasia

Eindelijk is het zomer! Tijd om heerlijk op vakantie te gaan. En op welke manier kunt u nu echt volledig tot rust komen? Misschien wel op zo’n luxe cruiseschip? Vaar mee naar de mooie Middellandse zee met zijn sfeervolle havensteden.

De MSC Fantasia is een van de grootste schepen in de MSC-vloot. Op dit schip kunt u genieten van een waaier aan lounges, bars, services, entertainment, diverse restaurants, shops, zwembaden, jacuzzi, enz… U zult zich aan boord van de MSC Fantasia niet snel vervelen, het is tevens het elfde grootste schip ter wereld. Het wordt ook wel gezien al het schip voor ontspanning en verwennerij. Dit komt natuurlijk door de diversiteit van faciliteiten en entertainment aan boord. Het schip is maar liefst 333,3 m lang en 38m breed. Het herbergt een crew van 1’313 welke voor bijna 4’000 passagiers paraat staan. Bijna alles op dit schip loopt op rolletjes en de service was uitstekend.

In dit verslag zal ik per havenstad enkele tips geven en natuurlijk het schip zelf bespreken.

Net als bij andere MSC-cruise schepen staat het decor centraal bij de lobby (dek 5) met de prachtig golvende trappen. Op dit schip zijn deze trappen belegd met duizenden Swarovski diamanten. Iedere trede is zo’n € 3’000 waard! Op het gehele schip zijn er 5 verschillende van deze trappen te vinden.

DSC_0130

Hier kunt u weliswaar naar hartelust genieten van flanerende passagiers die iedere dag foto’s nemen bij deze mooie fonkelende trap. Daarnaast zijn hier ook de glazen liften te vinden en een heuse Swarovski vleugel piano!

MSC_Splendida_theater

Een goede tip om te onthouden is het feit dat u op dek 7 & 14 kunt wandelen van het ene uiteinde naar het andere. Hierdoor kunt u altijd de weg terug vinden, wanneer u vast loopt tussen de verschillende verdiepen. Op dek 5 kunt u via de diamanten trappen steeds terug gaan naar dek 5,6 & 7 op een overzichtelijke manier. Hierdoor krijgt u minder snel een benauwend gevoel. Dek 5, 6 en 7 zijn ook de verdiepingen waar u vaak zult verblijven. Hier vindt u namelijk de diverse bars en danslounges, shops, de fotogalerij, het casino en het Theater.

4c6daac6-357c-4c22-9920-57fa8921421d-ZMX5RBdvgINa het bezoek aan het theater is het leuk om u naar de ‘Manhattan Bar’ of de ‘Insolito Lounge’ te begeven. Hier kunt u namelijk zelf ook enkele danspasjes maken. Vele reizigers genieten hier van muziek uit hun jeugd en drinken hier het laatste drankje voor het slapen gaan. Altijd een gezellige sfeer gegarandeerd.

Voor een gezellig aperitief bezoek u de ‘Gaudi Bar’ op dek 15. Hier kunt u ook stijlvol de afvaarten meemaken.

Naast diverse bars en activiteiten zijn er ook enkele speciaal restaurants te vinden aan boord. Er is een speciaal restaurant voor de luxe passagiers van de93._La_Reggia_Restaurant ‘Yacht Club’. Maar er is ook een speciaal Mexicaans restaurant, genaamd ‘Tex Mex’. Hier kunt u tegen betaling 24u lang binnenkomen voor een heerlijke steak en grill. Toch zult u de noodzaak misschien niet vinden om hier te eten, aangezien u ook in het a la carte restaurant tegen betaling een heerlijke Florentijnse steak kunt bestellen, mocht u een keer wat anders willen. Op dit schip is trouwens het buffet vrijwel heel de dag open inclusief pizza’s (zonder betaling!).

Mocht u zich s’avonds graag op een terras in Sicilië willen wanen, genieten van de romantiek en ondergaande zon op een Italiaans terras? Bezoek dan ‘Piazza San Giorgio’, op dek 6. Hier kunt u genieten van heerlijke Italiaanse koffie, pralines, gebakjes en natuurlijk gelato! Ook kunt u naar hartelust mensen kijken net als op een echt terras, onder het genot van live muziek.

MSC1012280_Ship_MSC_SplendidaOp de MSC Fantasia zijn ook veel zwembaden en jacuzzi te vinden.

Opmerkelijk is hier de grote van de zwembaden en de temperatuur. Meestal zijn zwembaden aan boord van een cruise schip meer om te dobberen, maar op de Fantasia zou u ook wel baantjes kunnen trekken!

Ook is er een overdek gedeelte met een heerlijke subtropische temperatuur, waardoor u heel de dag lang zou kunnen genieten in het water.

Hieronder zal ik nog even iedere havenstad kort toelichten;

De havensteden

1. Genua (Italië)

Genua, de stad van ‘Christopher Columbus’. Een stad vol met prachtige monumenten, kronkelende straten, galerijen en paleizen. Genua is groot geworden als handelscentrum, voornamelijk via scheepvaart en dat is nog steeds goed te merken.
Wandel ongeveer 20 minuten langs het water tot het befaamde Aquarium, sla linksaf, bezoek de Kathedraal, Piazza Dante, Piazza Ferrari, Via Garibaldi en vergeet natuurlijk het huis van ‘Colombus’ niet. TIP: Neem de ‘Ascensore Ascensore di Castelletto Levante’. Deze lift is al in dienst sinds 1910 en brengt u tot 57meter boven de stad. Hier kunt u genieten van een topuitzicht. Bellissimo!

2. Napels (Italië)

Een bezoek aan de hectische stad ‘Napels’ is een avontuur op zichzelf. U moet goed uitkijken voor het snelle verkeer, het vele getoeter en de wirwar-straten waar u makkelijk kunt verdwalen.
Ik heb voor de eerste maal onze groep mee op pad genomen doorheen het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Het was ontzettend warm, hierdoor werd een pauze ingelast op terras. Hier heb ik getrakteerd met typische Napolitaans dessert genaamd ‘Ba Ba’. Althans dat zeggen de Napolitanen. Ze zijn zo verzot op het gebakje dat men zegt dat het uit Napels komt. Toch zou de oorsprong uit Frankrijk komen.

3. Messina (Sicilië, Italië)

IMG_7177De intocht doorheen de straat van Messina, is eentje om zeker mee te maken. Aan de ene kant ziet u het vaste land van Italië (Calabrië) en aan de andere kant heeft u Sicilië.

Messina zelf heeft niet extreem veel te bieden. Toch raad ik u aan om het klokkenspel van de kathedraal om 12u mee te maken en een klim te maken naar de 2 hoger gelegen kerken. Hier heeft u dan een prachtig uitzicht over de stad en haven. Verder moet u weten dat hier alles gesloten is tussen 12u-16u. Bereid u dus voor op een Italiaanse Siësta.

 

Een andere mogelijkheid is om een excursie te nemen naar de Etna of Taormina.
We hebben namelijk de prachtige kraters van de Etna vulkaan bezocht.
Wist u dat hier zo’n 200 verschillende kraters te vinden zijn? Bij de vele uitbarstingen komen er zelfs nog meer te voorschijn. Tegenwoordig kunnen de vulkaan-specialisten een week van te voren aangeven dat er een uitbarsting zal plaatsvinden.
Zelfs vorige week was deze vulkaan nog lava aan het spuwen. Het is vaak onbegrijpelijk waarom zo veel mensen omheen vulvanen wonen. De vruchtbaarheid van de grond heeft hier veel mee te maken. Deze is zeer goed voor de landbouw.

Hiernaast zou ik het zelf geen verkeerde plaats vinden om te wonen, het prachtige uitzicht en de vegetatie is adembenemend.

4. La Valletta (Malta)

Malta met de prachtige havenstad La Valletta.
Met zijn vele monumenten, historie en shopping gelegenheden, is het een echte stad naar ieders hart. Om de mooie stad te bereiken moet u naar boven klimmen. La Valletta ligt namelijk op een 60m hoge heuvel. Indien u niet goed te been bent, kunt u de lift nemen. Naast het shoppen, flaneren en terrasjes nemen kunt u hier ook een hele mooie kathedraal bezoeken. Gebouw uit de 16e eeuw, prachtig versierd met goud en marmer. Hier vindt u diverse schilderijen terug van Caravaggio. Waaronder de bekende onthoofding van Johannes de Doper.

4. La Palma (Mallorca, Spaanse Balearen)

Palma de Mallorca by Night! Op deze cruise hebben we slechts een avond in deze mooie stad. Eigenlijk is dit ook wel eens leuk! Je hebt helaas geen tijd voor de grote shopping, maar de straten zijn mooie verlicht en er is veel te doen. Misschien ook beter voor uw portemonnee? U kunt struinen over de avondmarkt, genieten van een heerlijke tapa of een mooie tentoonstelling bekijken van hedendaagse kunst in de kerk.
Let wel bij het bestellen van tapas dat u kleine porties besteld.

4. Barcelona (Spanje)
DSC_1018DSC_1018Hier hebben we genoten van een rondleiding doorheen de binnenstad. Op het menu stond onder andere de Rambla, Mercat de sant josep de la boqueria, Barrio Gotic en de Kathedraal van Santa Eulalia. De groep kreeg ook een spies met locale worst en hesp welke ze konden smullen op het bekende Plaza Real. Op dit plein vindt u trouwens een van de eerste kunstwerken gemaakt door Antoni Gaudi voor de stad, Barcelona.
Tevens was er op deze wandeling een ‘echte Catalaan’ aanwezig, welke ons met leuke inzichten bijstond.

Of bezoek een keertje het strand?

 

 

De Cruise van de Westelijke Middellandse zee is zeker en vast een aanrader indien u van een luxe vakantie in de zon houd, terwijl u vele verschillende steden ontdekt.

Heeft u vragen of lijkt het cruisen u wat? Stuur mij gerust een mailtje.Leave a Reply