Cruise Ierland & Schotland met MSC Splendida

Cruise Ierland & Schotland met MSC Splendida

We zijn thuis van een prachtige 12-daagse cruise naar Ierland & Schotland met de MSC Splendida. Lees hier het verslag!

De MSC Splendida behoort tot de grootste schepen van de MSC-vloot en is tevens het elfde grootste schip ter wereld. Het wordt ook wel gezien al het schip voor ontspanning en verwennerij. Dit komt natuurlijk door de diversiteit van faciliteiten en entertainment aan boord. Het schip is maar liefst 333,3 m lang en 38m breed. Het herbergt een crew van 1’313 welke voor bijna 4’000 passagiers paraat staan. Bijna alles op dit schip loopt op rolletjes en de service was uitstekend.

In dit verslag zal ik per havenstad enkele tips geven en natuurlijk het schip zelf bespreken.

Net als bij andere MSC-cruise schepen staat het decor centraal bij de lobby (dek 5) met de prachtig golvende trappen. Op dit schip zijn deze trappen belegd met duizenden Swarovski diamanten. Iedere trede is zo’n € 3’000 waard! Op het gehele schip zijn er 5 verschillende van deze trappen te vinden.

DSC_0130

 

Hier kunt u weliswaar naar hartelust genieten van flanerende passagiers die iedere dag foto’s nemen bij deze mooie fonkelende trap. Daarnaast zijn hier ook de glazen liften te vinden en een heuse Swarovski vleugel piano!

 

 

MSC_Splendida_theater

Een goede tip om te onthouden is het feit dat u op dek 7 & 14 kunt wandelen van het ene uiteinde naar het andere. Hierdoor kunt u altijd de weg terug vinden, wanneer u vast loopt tussen de verschillende verdiepen. Op dek 5 kunt u via de diamanten trappen steeds terug gaan naar dek 5,6 & 7 op een overzichtelijke manier. Hierdoor krijgt u minder snel een benauwend gevoel. Dek 5, 6 en 7 zijn ook de verdiepingen waar u vaak zult verblijven. Hier vindt u namelijk de diverse bars en danslounges, shops, de fotogalerij, het casino en het Theater.

4c6daac6-357c-4c22-9920-57fa8921421d-ZMX5RBdvgINa het bezoek aan het theater is het leuk om u naar de ‘Purple bar’ of de ‘Aftlouge’ te begeven. Hier kunt u namelijk zelf ook enkele danspasjes maken. Vele reizigers genieten hier van muziek uit hun jeugd en drinken hier het laatste drankje voor het slapen gaan. Altijd een gezellige sfeer gegarandeerd.

Naast diverse bars en activiteiten zijn er ook enkele speciaal restaurants te vinden aan boord. Er is een speciaal restaurant voor de luxe passagiers van de93._La_Reggia_Restaurant ‘Yacht Club’. Maar er is ook een speciaal Mexicaans restaurant, genaamd ‘Tex Mex’. Hier kunt u tegen betaling 24u lang binnenkomen voor een heerlijke steak en grill. Toch zult u de noodzaak misschien niet vinden om hier te eten, aangezien u ook in het a la carte restaurant tegen betaling een heerlijke Florentijnse steak kunt bestellen, mocht u een keer wat anders willen. Op dit schip is trouwens het buffet vrijwel heel de dag open inclusief pizza’s (zonder betaling!).

MSC-Splendida-La-Piazzetta-BarMocht u zich s’avonds graag op een terras in Sicilië willen wanen, genieten van de romantiek en ondergaande zon op een Italiaans terras? Bezoek dan ‘La piazzette’, op dek 6. Hier kunt u genieten van heerlijke Italiaanse koffie, pralines, gebakjes en natuurlijk gelato! Ook kunt u naar hartelust mensen kijken net als op een echt terras, onder het genot van live muziek.

MSC1012280_Ship_MSC_SplendidaOp de MSC Splendida zijn ook veel zwembaden en jacuzzi te vinden.

Opmerkelijk is hier de grote van de zwembaden en de temperatuur. Meestal zijn zwembaden aan boord van een cruise schip meer om te dobberen, maar op de Splendida zou u ook wel baantjes kunnen trekken!

Ook is er een overdek gedeelte met een heerlijke subtropische temperatuur, waardoor u heel de dag lang zou kunnen genieten in het water.

Onze cruise naar Schotland en Ierland was een echte verwen cruise van 12 dagen. In iedere stad bleven we bijna heel de dag liggen. We hebben dus van iedere stad goed kunnen proeven. Ook waren er 4 dagen op zee, waardoor wij het schip beter leerden kennen en tot rust konden komen. Aangezien we naar het noorden vaarden en Schotland en Ierland een reputatie heeft, waren we voorbereid op veel regen. Dit viel echter goed mee, het regende namelijk niet iedere dag en we hebben zelfs van de zon kunnen genieten.

DSC_0705Het leukste aan onze cruise was het feit dat het de Splendida voor eerste keer deze koers te vaarde. Hierdoor werden we in iedere havenstad hartelijk ontvangen met dansers, muzikanten, media en pers. Het is namelijk erg belangrijk voor de stad om een goede indruk achter te laten bij het schip en omgekeerd. Iedere uitzwaai was ook een speciaal moment met veel livemuziek.

De havensteden

1. Invergordon (schotland)

DSC_0174

Invergordon, is de haven bij uitstek om op zoek te gaan naar het monster Nessie van Loch Ness. Indien u op tijd uit de haven bent vindt u ook goedkope tours die dit aanbieden. Met het openbaar vervoer is het bijna onmogelijk om te bezoeken.

Daarnaast raadt ik u aan om met de bus naar Inverness te gaan. In deze stad kunt u genieten van een mooie kathedraal, de natuuromgeving, winkelen op de highstreet of in het shoppingcenter. Maar bezoek ook eens een echte kilt-weverij.
Schotland heeft veel historie en cultuur. Kent u bijvoorbeeld het fenomeen van Schotse ‘clans’? Dit is een groep personen die een verwantschap met elkaar hebben, welke ook familiaal kan zijn. Deze clans hebben ook dezelfde soort ‘tartan’ (ruit-patroon) op hun kilts staan. Deze kunt u hier ontdekken. 

 

2. Kirkwall
DSC_0249Kirkwall is de hoofdstad van de Orkney Islands. Een pittoresk dorpje met een mooie kathedraal, een informatief museum en een mooie markt met handgemaakte spullen. Wanneer u hier aanmeert wordt u per tender of gratis shuttle bus naar de stad gebracht. Hier staan vrijwilligers

klaar om u vriendelijk te ontvangen met tips en weetjes over de bezienswaardigheden van de mooie omgeving.

 

 

DSC_0451

U kunt ook op ontdekking gaan doorheen de eilanden. Prachtige natuur en divers wildleven staat hier centraal. Bezoek ook zeker de gekende archeologische sites van ‘Skara Brae’, ‘The Standing Stones of Stenness’ & ‘The Ring of Brodgar’ dit maakte het plaatje zeker compleet.

3. Greenock

key_Autumn_Conference_Glasgow

Greenock is de havenstad om Glasgow te bezoeken! Greenock zelf is redelijk klein met weinig bezienswaardigheden, maar u kunt er wel naar hartelust shoppen zélf op zondag! Ik raadt u aan om met de trein naar Glasgow te gaan.

Glasgow is een mooie stad met een rijke industriële geschiedenis. Momenteel staat de industrie op een laag pitje en is de stad eerder op educatief niveau gekend. Er zijn dan ook 3 verschillende universiteiten en vele welbekende colleges te vinden. Hiernaast is Glasgow een van de bekende steden die fungeert als congrescentrum, met alle benodigde faciliteiten van dienst en diverse musea. Ook hier kunt u heerlijk winkelen ook op zondag.

TIP: Neem de hop on hop off bus en krijg een geheel beeld van de stad. Stap uit bij ‘Museum of Transport’. Dit is een enorm indrukwekkend museum voor liefhebbers van auto’s, trams, treinen, fietsen,…. noem maar op. Uitgeroepen als het beste museum van Europa in 2013. Voor liefhebbers van kunst is een stop bij de ‘Kelvingrove Art Gallery’ niet om over te slaan.

 

 

4. Dublin

DSC_0773 DSC_0886

Dublin is een levendige stad met veel kleur. Mocht ik kunnen kiezen, bleven we hier zeker enkele dagen langer. De moeite dus om eens te bezoeken als citytrip!

De stad is vrij compact en veel is te voet te doen. Maar u moet eerst het centrum bereiken via taxi of shuttlebus, aangezien grote schepen vaak 5km van het centrum af liggen.

Bezoek de volgende bezienswaardigheden; Trinity College met o.a. The Book of Kells, St.Patricks Kathedraal, Dublin Castle, Temple bar district en vergeet zeker niet de brouwerij van Guinness met een proeverij in de ‘Gravity Bar’. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de stad en misschien spot u wel het cruise schip.

 

5. Cork

DSC_0020DSC_0978 Cobh is een mooie pittoresk havenstad, bekend als laatste port of call van niemand minder dan de Titanic. In Cobh arriveert u indien u per cruise Cork bezoekt. Mocht u er niet van houden om de trein te nemen en wilt u bij het schip blijven? Dan kunt u genieten van Cobh. Maar u zou ook per trein op 30 minuten in Cork kunnen belanden.

 

Cork is een goede stad om eens te bezoeken. Helaas niet goed voor de portemonnee want hier kunt u zeer goed shoppen. Verder is het ook een mooie stad door de vele bezienswaardigheden en de toegankelijk van deze. Bezoek de ‘gratis’ kunstgalerijen en musea. Of luidt de klokken van St Anne’s Church! Uw mogelijk prachtige versie van ‘Amazing Grace’ zal te horen zijn tot in de stad. In de klokkentoren heeft u ook een prachtige uitzicht, dus zeker de moeite waard om de klim te maken!

 

6. Southampton

DSC_0087

Southampton is de haven waar de bekende Titanic is vertrokken. Bezoek hier de ‘Tudor House’, waar de geest van Anna Boleyn nog rondspookt en wandel ‘The Southampton Walls’. Dit is een wandeling omheen de oude stadsmuren, waar u leert over de stads historie en cultuur.

Wij hadden besloten om van de gelegenheid gebruik te maken en namen een excursie naar de bekende stenen van Stonehenge & de kathedraal van Salisbury. Het regende enorm maar toch kunnen we zeggen dat we de stenen gezien hebben! Ze staan hier al zo’n 5’000 jaar, gezet door de Neolithische beschaving. De kathedraal van Salisbury is ook de moeite om te bezoeken. Hier staat de bekende kaars van Amnesty International en het manuscript van ‘Magna Cartas’ is te bezichtigen. Verder is het een prachtige kathedraal met vele opmerkelijke weetjes, die u ter plaatse kunt gaan opsporen.

Het was weer een geslaagde reis. Mocht u vragen hebben kunt u me altijd een mailtje sturen. Graag tot de volgende keer!Leave a Reply