Cruise Baltische Staten & St. Petersburg

Cruise Baltische Staten & St. Petersburg

Bent u op zoek naar een unieke rondreis met mooie havensteden? Dan is de cruise van de Baltische staten & St. Petersburg misschien iets voor u? U cruist over de Baltische zee langs mooie natuur en vele eilanden. Een topcruise van 8 dagen. Lees hier het verslag!

 

De MSC Sinfonia is een schip dat in het teken staat van gemak en ontspanning. Het is niet een van de grootste schepen, maar zeker groot genoeg voor ieders plezier! De MSC Sinfonia heeft een opmerkelijke geschiedenis. Van oorsprong is de thuishaven Panama uit het jaar 2002. Het heeft eerst dienst gedaan als ‘European Star’ voor de maatschappij ‘Festival Cruises’.

In 2004 werd het schip gekocht door MSC cruises voor €220 miljoen. Het schip werd daarna omgetoverd tot de MSC Sinfonia en begon te varen vanaf maart 2005.

 

armonia-afterIn Januari 2015, werd het schip 10 weken lang goed onder handen genomen. Het schip werd praktisch gezien in twee gesneden en een extra tussenstuk werd toegevoegd. Hierdoor is het groter in formaat met een extra capaciteit van zo’n 193 kajuiten.

Er is plaats voor zo’n 2.579 passagiers, waar een crew van 721 personen klaar voor staat.

 

Het leven aan boord speelt zich voornamelijk af op de decks; 5, 6 & 11. Hier vindt u dan ook de belangrijkste faciliteiten terug. Het schip is erg overzichtelijk en biedt u precies wat u nodig heeft, niet te veel en niet te weinig.

Enkele dingen aan boord zijn nieuw én zijn het vernoemen waard; Tegenwoordig moet u reserveren indien u naar het theater gaat (dek 5&6), dit kan makkelijk op de televisieschermen bij het theater & de receptie. Het à la carte avondeten is redelijk vroeg; de eerste zitting is rond 17u30, de tweede zitting is om 20u15. Hiernaast werkt men sinds kort met totems voor het linken van uw creditcard & cruise-kaart, dit word niet meer bij de check-in balie gedaan.

 

Op dek 5 tussen de excursie-balie en het restaurant vindt u de Manhattan bar. Hier kunt u iedere avond genieten van divers entertainment, danslessen, avondspelen en natuurlijk de Miss-verkiezing.

Een goede tip om te onthouden is het feit dat u op dek 5, 6 & 11 van het ene uiteinde naar het andere kunt wandelen. Toch zal u op dit schip niet snel vast komen te zitten, aangezien u ook bij sluitingstijden doorheen de restaurants mag wandelen. Op dek 6 vindt u nog enkele bars, danslounges, de fotogalerij en het casino.

Naast het à la carte ‘Il Galeone’ restaurant, is er ook een iets exclusievere variant te vinden, ‘Il Covo’. In dit restaurant kunt u slechts eten indien u een balkon kajuit heeft, een erg goede MSC klant bent én niet in groep aanwezig bent. Hier kunt u kiezen voor de ‘my choice dining’ optie. Dit betekend dat u zelf een tijdstip kiest om iedere dag te dineren. Verder is het menu zeer vergelijkbaar met ‘Il Galeone’, doch kunt u hier Tex Mex steaks bestellen zonder een extra bijdrage!

Op de MSC Sinfonia zijn zwembaden en jacuzzi te vinden op dek 11, inclusief een waterpark voor de allerkleinsten. Op dit dek vindt u tevens het buffet, de pizzabakkers en de snackbar. Deze hebben allemaal redelijk flexibele openingsuren.

Nog enkele kleine tips:

-Voor de rokers en/of bier liefhebbers is er een speciale Ierse pub te vinden op dek 5. Hier vindt u ook Affligem Blond & Bloemenbier voor de diegene die snakken naar een goede Belgische pint

-Bent u op zoek naar een goede plek om tot rust te komen? Lees een boek overdag in de discotheek of geniet van de mooie uitzichten tijdens het varen.

DSC_0707

-Tijdens deze cruise was de vaarroute uiterst opmerkelijk! We passeerden duizenden eilanden, prachtige natuur en vergezichten. Misschien wel de moeite om een kajuit met balkon te boeken? Indien het niet meer mogelijk is, kunt u natuurlijk ook altijd boven op het dek of op de achterdeks genieten van de rondvaart.

 

Onze cruise naar Baltische Staten & St. Petersburg was echt de moeite! Acht dagen duurde de reis, inclusief 2 dagen op zee. Het weer viel goed mee want de zon scheen, hoewel er vaak wat wind stond.  Iedere stad was een juweeltje op zich en allemaal het bezoeken waard!

P.S.: Vergeet niet dat u voor Rusland een internationaal reispaspoort nodig heeft en enkel met een excursie van MSC van boord kunt.

Hieronder zal ik nog even iedere havenstad kort toelichten;

De havensteden

1. Stockholm (Zweden)

Stockholm, de prachtige hoofdstad van Zweden. We hebben hier genoten van een kort maar krachtig bezoek per bus én boot. Deze combinatie is de moeite omdat u op die manier de verschillenden aspecten van de stad ziet. Zeker de boottocht mag u niet missen. We hadden tevens het geluk om de wisseling van de wacht mee te maken bij het Koninklijk Paleis. De ceremonie duurt lang, want er wordt veel werk in gestoken. Hiernaast is de oude binnenstad, Gamla Stan zeker uw bezoekje waard.

 

DSC_0177

Bij aankomst en vertrek per cruise schip kunt u genieten van prachtige uitzichten. Dit komt door het feit dat de stad op 14 verschillende eilanden verspreid ligt. We komen ook langs de scherenkust waar er nog meer dan 24’000 eilanden te vinden zijn! Zorg dus zeker dat u aanwezig bent op de buitendeks bij het binnen en buiten varen van Zweden.

 

2. Tallin (Estland)

Tallinn is een prachtige stad. Hier waant u zichzelf terug in de Middeleeuwen. Deze stad is nog steeds ommuurt en veel geschiedenis van oorlogen en sovjettijden is nog zichtbaar. Overal zijn er markten en kiosk met vrouwen in traditionele kledij die locale specerijen verkopen. U vindt veel kerken en monumenten in de oude stad en kunt alles te voet doen. Bezoek zeker een van de oudste restaurants, ‘Olde Hansa’. Dit restaurant transporteert u terug naar de Middeleeuwen. Het personeel is verkleed, de menukaart is geschreven met kalligrafie op papierrollen en het gehele restaurant is verlicht met kaarsen. Probeer hier even het ‘berenvlees’. Indien u nog meer tijd heeft kunt u ook even de taxi nemen naar het kasteel van Catherina van Rusland. Mooie tuinen, prachtige architectuur én een strand!DSC_0280

1 goede tip: Neem niet de gele taxi’s, deze zijn vele duurder dan de andere maatschappijen. In Tallin mogen de taxi maatschappijen hun eigen tarief kiezen.

 

 

3. St. Petersburg (Rusland)

Allereerst moet u weten dat u niet zomaar van boord kunt gaan in deze mooie stad, St. Petersburg. U moet zelf een visum hebben geregeld thuis via de ambassade, vaak een langdurig proces en niet goedkoop! OF u boekt gemakkelijk een excursie aan boord van het schip én alles is voor u geregeld.  De tweede optie is eigenlijk de beste zonder al te veel risicos. Weet wel dat de excursies niet goedkoop zijn, een halve dag is rond de €50, een gehele dag rond de €120. Toch is het echt de moeite om uw geld te investeren, nu u eenmaal in Rusland aankomt!

Onze excursie van MSC gaf ons een erg goed overzicht van de enorme stad.
We bezochten het paleis van Catherina II, de hoogtepunten per bus inclusief fotostops, een inbegrepen Russische lunch, een winkelstop én als afsluiter een prachtige boottocht over de Neva-rivier. Tijdens deze boottocht ging de zon schijnen, wat zorgde voor een mooie afsluiter van onze dag.

DSC_0517We hadden onze eigen bus met de groep van Reizen Lauwers en ik mocht de uitleg van onze Russische gids vertalen. Hierdoor heb ikzelf ook veel bijgeleerd over de geschiedenis, cultuur en standaard van leven. Wist u trouwens dat vrouwen hier voor hun 60ste al op pensioen gaan? Helaas kan men in Rusland niet van de pensioenen leven en moet men vaak toch blijven doorwerken. Ook wonen vele personen in flatgebouwen in een 2 kamer appartement. Het is dan ook erg gebruikelijk dat de woonkamer en slaapkamer hetzelfde is. Deze kamer wordt gewoon omgetoverd voor het slapen gaan. Best opmerkelijk!

4. Kopenhagen (Denemarken)


Kopenhagen onze laatste stop voor deze cruise met MSC Sinfonia.
In deze stad is erg veel te zien. Prachtige natuur, een gezonde portie gezelligheid, mooie huizen, goede winkels en tal van bezienswaardigheden. Vergeet u trouwens niet de bekende zeemeermin?
Ik heb het kastellet, het stervormige fort-eiland bezocht. Mezelf tussen alle toeristen gedrongen bij de zeemeermin. Genoten van de gezelligheid bij Nyhavn. Geparadeerd doorheen de grote winkelstraat van Strøget én tenslotte het prachtige pretpark ‘Tivoli’ bezocht.

DSC_0831

 

Wist trouwens u dat Tivoli een van de oudste pretparken ter wereld is? Het is al open vanaf 1843! Het staat ook bekend voor de mooie tuinen die er te vinden zijn. U kunt s’avonds genieten van live muziek en een romantische wandeling. Het wordt namelijk verlicht door 115.000 verschillende gloeilampen.

Kopenhagen een mooie afsluiter van een topcruise!

 

 

Het was een geslaagde reis met ongelofelijk mooie steden en een top vaar-route. We hebben van alle steden even kunnen proeven en kunnen zelf het besluit maken om eventueel weer te keren op een citytrip. Zelf zou ik de steden Stockholm & Kopenhagen hier voor uitkiezen.

Mocht u vragen hebben kunt u me altijd een mailtje sturen. Graag tot de volgende keer!Leave a Reply